11:29
4

Ayam hutan kacukan pelbagai jenis dan peringkat usia. Jantan & betina. Sesuai dibuat hiasan, baka atau denak@pikat. Harga mengikut usia, variasi, kualiti & kuantiti. Penghantaran boleh diuruskan. Pengambilan sendiri lebih digalakkan. Lokasi di Wakaf Tapai, Marang, Terengganu, Malaysia. Tiada penghantaran@eksport ke Sabah, Sarawak dan luar negara. Untuk maklumat lanjut & stok terkini, sila hubungi/whatsapp 0122884211 Wady.

Ayam Hutan Hijau Matang.
100% pure blood. Separuh jinak. Dijual jantan sahaja atau sepasang. Juga ada yang masih muda. Minat, hubungi ditalian yang tertera. - For serious green junglefowl enthusiast only.

Ayam Hutan Koshamo matang.
Saiz kecil lebih kurang sama dengan ayam hutan asli. Satu-satunya ayam hutan yang boleh berdiri tegap seperti ayam laga Ko Shamo. Kokok singkat, suara serak dan bergetar. Sesuai dibuat baka atau denak. - Sold.

Ayam Hutan F2 matang.
Warna bulu merah kekuningan. Ciri-ciri hampir menyamai ayam hutan asli. Kokok singkat. Sihat & telah divaksin. Sesuai dibuat baka atau denak. - Sold.

Ayam Hutan Oren.
Jantan muda. Saiz kecil dengan warna bulu pada bahu sayapnya merah menyala. Masih liar dan perlu dilatih terlebih dahulu jika nak buat pikat. Harga RM80. - Sold.

Ayam Hutan Kampung.
Warna bulu merah kekuningan. Saiz besar, kecil sedikit daripada ayam kampung. Kokok singkat dan suara kasar. Liar nak mampus. Xsesuai dibuat pikat. Harga RM30 je. - Sold.

Ayam Hutan Baka Jackpot.
Warna oren berkilat. Saiz kecil. Kokok pendek tapi suara xde la sedap mana. Hyper aktif, rajin kokok, rajin tepuk, sangat galak dan xreti duduk diam serta memiliki gaya mengacah yang menarik. Khusus untuk dibuat baka & denak. Sihat & telah divaksin. - Highest offer secured.

Anak Ayam Hutan Merah Kacukan.
Usia sebulan. Untuk gambar induk, sila lihat artikel yang bertajuk "Perbezaan Ayam Hutan Merah Asli dan Kacukan".. gambar paling bawah. Harga RM60 sepasang.

Denak Ayam Hutan.
Superb rajin kokok. Harga RM250 seekor. - Sold.

Ayam Hutan Remaja 4 bulan.
Warna bulu merah gelap. Baka terpilih. Usia 4bln. Yang muka pandang kekiri (leher oren/kuning) RM100 seekor. Yang muka pandang kekanan (warna gelap.. hutan merah cross hutan maroon) RM150 seekor. 

Ayam Hutan Remaja 3 bulan.
Warna bulu merah. Leher oren/kuning. Yang betina saiz hutan asli. Harga RM150 sepasang. - Sold

Ayam Hutan Jantan muda 6 bulan.
Pra-matang. Baka ekor terjungkit. Warna merah standard. Sihat & dah divaksin. Harga RM150 seekor.

4 comments:

 1. Perlu atau tidak ada lesen untuk memelihara ayam hutan yang saudara jual ini.

  ReplyDelete
 2. Xperlu. Boleh rujuk kat kat link ni utk spesis ayam hutan yang dilindungi. Protected Birds

  ReplyDelete
 3. Salam boss..aym boleh pos x?..sy minat yg bake hutan cross moroon tu..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wslm. Boleh pos kebandar² utama Semenanjung Malaysia. Tel/Whatsapp untuk berurusan. T/k.

   Delete